augustus 5

0 comments

Grenzeloze tekstschrijvers, verenigt u!

Vanuit een hangmat aan een tropisch strand werken: het klinkt als een fabeltje uit de Four Hour Workweek, maar niets is minder waar: tekstschrijvers kunnen dit en voegen dagelijks de daad bij het woord. Als er één baan locatie-onafhankelijk is, is het wel die van ons pennenridders.

Wil dit zeggen dat wij lui zijn? Dat we alleen nog maar onder invloed van cocktails onze creativiteit kunnen aanboren? Misschien wel, misschien niet. Voor mij is het ‘buitenland’ (bestaat dat eigenlijk wel?) een literair afrodisiacum, een eindeloze bron van inspiratie. Het leven buiten de rat race verlost mij van sociale verplichtingen en torenhoge kosten van levensonderhoud. Hier in Thailand kan ik ongestoord productief zijn.

Ik ben benieuwd hoe jij als collega-tekstschrijver dat ervaart. Deze blogpost is aan jou en onze mede-avonturiers opgedragen. Omdat we geen concurrenten zijn, maar collega’s. Kameraden in de kruistocht naar het geluk. Ons groeiend leger inspireert Nederlandse loonslaven, freelancers en ondernemers ertoe om zélf hun biezen te pakken.

Huur ook eens een tekstschrijver uit…

Hier is hij dan: een bescheiden lijst van Nederlandse huurlingen over de grens. Omdat sommigen van deze guerrilla’s hun vrijheid dusdanig waarderen dat zij geen vaste woon- of verblijfsplaats bezitten, heb ik waar mogelijk de plek genoteerd waar zij als laatste gesignaleerd zijn.

Brazilië
Bert Ernste: São Paulo
Patrick Bakker: Rio de Janeiro

Botswana
Leon van de Reep: Gaborone

Cambodja
Frits Mulder: Phnom Penh

Curaçao
Marek Debicki, Willemstad

Frankrijk
Gregor Hakkenberg: Ménetreuil

Italië
Aldert Nijhuis: Piemonte
Myrthe Claus, Pisa

Spanje
Andreas Bouman, Gran Canaria
Ferenz Jacobs, Barcelona
Sinian Nienhuis, Murcia

Deze do follow-lijst is onuitputtelijk. Maar dat betekent niet dat ik te beroerd ben om hem uit te breiden of te verbeteren. Ken jij iemand die vanuit het buitenland schrijft of ben je zelf één van deze schuinsmarcheerders, meld je dan bij Generaal Gussekloo via het onderstaande formulier.


Tags

buitenland, locatie-onafhankelijk, plaatsonafhankelijk, tekstschrijvers


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page