• Home
  • Update 2 – Nichewedstrijd

Update 2 – Nichewedstrijd

0 comments

Kijk, dat is leuk! Ik sta voor één van mijn zoektermen al op de eerste pagina van Google. Een update van mijn vorderingen in de Niche Wedstrijd.

Voor mijn belangrijkste zoektermen stond ik ruim een week geleden nog op plekken 21, 26 en 27 in Google. Dat was al hoopgevend. Het leuke was dat ik dagelijks één of meerdere plekjes ben opgeschoven. Ik check de rankings trouwens in Market Samurai.

Op de homepage nu géén affiliate-links meer, deels uit vrees voor de ‘Google-ban’.

Vandaag (11 maart 2011) sta ik op respectievelijk 7, 17 en 19. Er zit dus schot in, al kan het mij niet snel genoeg gaan. 😉

Als eerste scoren
Doordat ik geen ingewikkeld template heb gekozen kon ik snel uit de startblokken. En dat had ik ook wel nodig, want in vergelijking tot de andere deelnemers aan de Niche Wedstrijd spreek ik een veel kleinere markt aan. Als alles volgens plan verloopt kom ik op gemiddeld 102 bezoekers per dag uit. Mijn persoonlijke doel is dan ook om als eerste, dus zelfs nog vóór organisator Mitch zelf, een affiliate-verkoop te scoren.

Wijzigingen aangebracht
In zijn laatste artikel spreekt Mitch zijn zorgen uit over de ‘Google-ban’ voor affiliate-websites. Hij vond dat wij, de deelnemers, té snel té veel affiliate-links op onze websites plaatsten. Daarbij voelde ik me erg aangesproken, omdat de eerste pagina van mijn site vol stond met de covers van de bladmuziekboeken waar ik naar link.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, maar ook om te kijken of ik zo sneller in de rankings kan stijgen, heb ik de homepage van mijn website nu een inleidende tekst gegeven, doorspekt met de zoekwoorden waar ik op wil scoren.

Dagelijks kijk ik in Market Samurai naar de ranking van mijn niche-site op belangrijke zoektermen (klik om te vergroten).

Bezoekers uit Google
Waar ik dagenlang maar één bezoeker per dag uit Google kreeg, heb ik er de afgelopen twee dagen vijf per dag mogen verwelkomen. Niet alleen omdat ik in de rankings stijg op de zoektermen die ík voor ogen had, maar ook omdat ik voor twee producten een recensie heb geschreven. Eén van deze recensies heb ik op GoArticles geplaatst, met een link naar mijn website. Een stukje linkbuilding, dus.

Backlinks

Het rare is dat Market Samurai geen backlinks naar mijn site ziet. En dat terwijl ik op WVHB, op australie.plein.nl en op andere plekken naar mijn niche-site link. Dit zijn sowieso geen kwalitatief hoogwaardige links, maar door boogie woogie-pianisten te vragen naar mij te linken, zal ik stukje bij beetje als expert in mijn niche worden gezien.

Klik hier om update 1 van de nichewedstrijd te lezen.

About the Author

Follow me


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}